YouTube Instagram

Nieuws & Nieuwsbrieven

Presentatie: het ontstaan van bewegend beeld

Woensdagavond 21 november a.s. om 20.00 uur toonde Gé Aarts in het museumcafé van Speelgoed- en Carnavalsmuseum Op Stelten een aantal antieke fotocamera’s en filmprojectoren en vertelde hij over het ontstaan van het bewegend beeld. Met bijzondere verhalen en de allereerste filmbeelden.

Gé was 9 jaar cameraman bij Cinecentrum Hilversum, o.a. van Gewest tot Gewest en Polygoon Journaal en is tot nu toe freelance cameraman. Hij is zich gaan verdiepen in de techniek van oude foto- en filmapparatuur. Zijn passie is dan ook de geschiedenis van het bewegend beeld. Die geschiedenis begon met de toverlantaarn en de camera obscura. In de negentiende eeuw was er veel belangstelling voor wat we nu pré-cinema noemen, bewegende optische effecten en toen de fotocamera en lichtgevoelig materiaal werd uitgevonden ontstond uit die combinatie de film. Gé vertelt met diverse antieke foto- en filmcamera’s en filmprojectoren het verhaal van de uitvinders met veel anekdotes over hun successen en mislukkingen.

Gé heeft 45 jaar ervaring met camerawerk voor nieuws, documentaires, bedrijfsfilms, educatie, drama en evenementen. Hij geeft Audio-visuele training camera en licht voor basisonderwijs , MBO en HBO en workshops filmgeschiedenis met demonstratie van antieke foto- en filmcamera’s en filmprojectoren.
« Terug naar het overzicht
  • *

Nieuwsbrief:


Ontvang onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mailadres in te vullen:
Speelgoed- en Carnavalsmuseum "Op Stelten"   |   Zandheuvel 51   |   4901 HT Oosterhout   |   Telefoon: Tijdelijk alleen te bereiken via  :   06-21319875 | E-mail: info@speelgoedmuseum.nl