YouTube Instagram

De geschiedenis van Oosterhout in ons museum

✔ Verwondering voor jong en oud

✔ Rolstoeltoegankelijk

✔ Tour met Audioguide

Speelgoed- en Carnavalsmuseum ‘Op Stelten’ in Oosterhout is een museum waar je echt in het verleden kunt duiken! Leer meer over het speelgoed en de carnavalsviering van jaren geleden tijdens onze diverse speurtochten of kijk je ogen uit met onze tentoonstellingen. Ontdek de kleine wereld van de poppenhuizen, kijk je ogen uit in het poppenparadijs, of laat je verwonderen door onze werkende mechanische opstellingen. Voor de échte carnavalsliefhebber hebben wij in ons kindermuseum een tentoonstelling gemaakt over carnaval in Oosterhout.


Onze medewerkers vinden het fijn om je te verwelkomen in ons mooie Speelgoedmuseum!

RESERVEER HIER UW TIJDSLOTBeleef zelf het ouderwetse vermaak van Oosterhout in ons museum

Naast het verleden ontdekken kun je ook zelf het verleden ervaren in ons speelgoedmuseum in Brabant. Speel een potje ganzenbord of Vier op een Rij in de kantine van ons kindermuseum en beleef zelf hoe kinderen zich vroeger vermaakte. Mysterieuze objecten, die te vinden zijn in ons museum, zoals toverlantaarns en kijkdozen deden veel kinderen in het vroegere Oosterhout verwonderen. Treed binnen in ons theater en ontdek zelf het geheim van de toverlantaarn in onze voorstelling!


Het allerleukste kinderfeestje vier je bij ons kindermuseum in Oosterhout!

De belangrijkste dag van het jaar moet natuurlijk op een leuke manier gevierd worden. Kom daarom naar het leukste museum over speelgoed en carnaval in Oosterhout, dan maken wij er echt een feestje van. De jarige job of jet en alle vriendjes en vriendinnetjes worden ontvangen met een glaasje ranja en een plak cake die ze zelf mogen versieren. Daarna worden zij omgetoverd tot echte museuminspecteurs die opdrachten gaan volbrengen.

Bezoek ons kindermuseum over speelgoed en carnaval

Ons speelgoed-en carnavalsmuseum op Zandheuvel 51 in Oosterhout, nabij Tilburg en Breda, is meer dan alleen een kindermuseum! Het is een ideaal dagje uit in Oosterhout voor jong én oud. Kinderen maken kennis met het verleden en de ouders of opa en oma ervaren juist een gevoel van nostalgie. Voor vragen over ons museum of tentoonstellingen zijn wij telefonisch te bereiken via 0162-452815 of stuur ons een mail via info@speelgoedmuseum.nl.

Speelgoed- en Carnavalsmuseum "Op Stelten"   |   Zandheuvel 51   |   4901 HT Oosterhout   |   Telefoon: Tijdelijk alleen te bereiken via  :   06-21319875 | E-mail: info@speelgoedmuseum.nl